krimaka.net

RPM-rollback

Fedora Core 4 ja 5 käyttävät Yum asennuspakettien hallintaohjelmaa, yumia käyttää myös CentOS. Yum on rakennettu rpm:n päälle, graafiset rpm asennuspakettien hallintaohjelmat kuten pirut, pup, ja yumex ovat rakennettu yumin päälle. Yhdessä nämä työkalut tuottavat tehokkaan graafisen pakettienhallinta järjestelmän jota on yksinkertainen käyttää.

Yksi vähiten tunnettu kikka rpm:n ominaisuuksista on rollback -toiminto, sillä voidaan perua helposti tehty asennus tai päivitys, vertaa (undo) tai (kumoa) toimintoon. Tällä voidaan helposti perua tehdyt paketti muutokset asennuksien tai päivityksien yhteydessä. Rollback ominaisuus käyttää jonkin verran kiintolevytilaa tarvitsemiensa tietojen kirjoittamiseen, mutta nykyään tuo kiintolevytila on sen verran halpaa että rollback toiminto maksaa vaivan ja kannattaa ottaa yleensä tietokoneissa käyttöön.

Käyttö:

Kun asennat, poistat, tai päivität paketteja sydämmesi kyllyydestä, käyttäen pup, pirut, yumex, yum, rpm, tai yumin automaattista päivityspalvelua. Jos ja kun haluat palata tehdä rollbackin edelliseen vakaaseen järjestelmään, tee rpm update --rollback vivun kanssa määrittäen päivän ja ajan johon palataan. Muutama esimerkki: rpm -Uhv –rollback ‘9:00 am’, rpm -Uhv –rollback ‘4 hours ago’, rpm -Uhv –rollback ‘december 25'.

Valid CSS! Valid html5!

Sunnuntai 14.7.2024 viikko 28

Powered by:

Powered by Rocky Linux
Powered by Apache  Powered by PHP
Nimipäivät: Aliisa ja Alice

Put the fun back into computin, use linux!
ylös 2006-2024 © krimaka.net ylös