krimaka.net

Tänään on perjantai 29.9.2023 ja nimipäiviään viettää: Mikael, Mikko, Mika, Miika, Miikka, Miska ja Mikaela onnea!

RPM-rollback

Fedora Core 4 ja 5 käyttävät Yum asennuspakettien hallintaohjelmaa, yumia käyttää myös CentOS. Yum on rakennettu rpm:n päälle, graafiset rpm asennuspakettien hallintaohjelmat kuten pirut, pup, ja yumex ovat rakennettu yumin päälle. Yhdessä nämä työkalut tuottavat tehokkaan graafisen pakettienhallinta järjestelmän jota on yksinkertainen käyttää.

Yksi vähiten tunnettu kikka rpm:n ominaisuuksista on rollback -toiminto, sillä voidaan perua helposti tehty asennus tai päivitys, vertaa (undo) tai (kumoa) toimintoon. Tällä voidaan helposti perua tehdyt paketti muutokset asennuksien tai päivityksien yhteydessä. Rollback ominaisuus käyttää jonkin verran kiintolevytilaa tarvitsemiensa tietojen kirjoittamiseen, mutta nykyään tuo kiintolevytila on sen verran halpaa että rollback toiminto maksaa vaivan ja kannattaa ottaa yleensä tietokoneissa käyttöön.

Käyttö:

Kun asennat, poistat, tai päivität paketteja sydämmesi kyllyydestä, käyttäen pup, pirut, yumex, yum, rpm, tai yumin automaattista päivityspalvelua. Jos ja kun haluat palata tehdä rollbackin edelliseen vakaaseen järjestelmään, tee rpm update --rollback vivun kanssa määrittäen päivän ja ajan johon palataan. Muutama esimerkki: rpm -Uhv –rollback ‘9:00 am’, rpm -Uhv –rollback ‘4 hours ago’, rpm -Uhv –rollback ‘december 25'.

Valid CSS! Valid html5!


Etusivu Etsi Linux Tietotekniikka Viihde
Put the fun back into computin, use linux!
ylös 2006-2023 © krimaka.net ylös